Άρθρα της κατηγορίας TB2B
4/1/2020 TB2B

Η ισορροπία των γενεών οδηγεί στην επιτυχία τον ασφαλιστικό κλάδο

Ο τομέας των χρηματοοικονομικών και των ασφαλιστικών υπηρεσιών προσαρμόζεται ούτως ώστε να ανταποκριθεί στις νέες προκλήσεις, με στόχο οι επαγγελματίες της Ασφαλιστικής αγοράς να μπορούν να βοηθήσουν τους πολίτες να διασφαλίσουν την αξιοπρέπειά τους, αλλά κυρίως να καλύψουν τους οικονομικούς κινδύνους στους οποίους καθημερινά εκτίθενται.

Το μείγμα ηλικιών και γενεών που διαθέτει τα κατάλληλα προσόντα μπορεί σίγουρα να λειτουργήσει συμπληρωματικά εξασφαλίζοντας μια ισορροπία που θα οδηγήσει την καλύτερη λειτουργία της αγοράς.

Συνήθως οι προηγούμενες γενιές παρέμεναν στην ίδια θέση εργασίας, εντός της ίδιας εταιρίας, επί δεκαετίες, ανεβαίνοντας σταδιακά στην ιεραρχία.

Στο σημερινό περιβάλλον λόγω της παγκοσμιοποίησης, εξαγορών και συγχωνεύσεων έχει δημιουργηθεί μια νέα τάση στις προσδοκίες και τις επιθυμίες που αφορούν την σταδιοδρομία των στελεχών.

Η ιδέα της παραμονής για μεγάλο διάστημα σε μια εταιρία αποτελεί πλέον παρελθόν, κυρίως δε από τους εκπροσώπους  της λεγόμενης «γενιάς της χιλιετίας» (Millennials).

 

H ΓΕΝΙΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΧΙΛΙΕΤΙΑΣ (Millennials)

Υψηλό επίπεδο μόρφωσης, ομαδικοί έξυπνοι , δραστήριοι και δημιουργικοί
Ενήλικες ηλικίας 18-35 ετών

Πρόσφατη έρευνα που διενήργησε  το Διεθνές Ίδρυμα GAMA International έδειξε πως από όλες τις γενιές που αυτή τη στιγμή εκπροσωπούνται στην ενεργό αγορά εργασίας, οι Millennials είναι εκείνοι που κυρίως εκδηλώνουν το πιο έντονο ενδιαφέρον για την καριέρα του χρηματοοικονομικού συμβούλου, στοχεύοντας με τις πρωτοβουλίες τους στο ν’ αφήσουν την προσωπική τους σφραγίδα.

Οι Baby boomers (ενήλικες ηλικίας 51-69 ετών) άρχιζαν τον εργασιακό τους βίο με στόχο την σταθερότητα και την δημιουργία οικογένειας.

Η νέα γενιά δίνει μεγαλύτερη αξία στις έννοιες ευτυχία, ομαδικότητα και πληρότητα.

Οι Millennials χρησιμοποιούν ως εργαλείο δουλειάς το internet και προτιμούν εφαρμογές και προγράμματα επαγγελματικής εκπαίδευσης εξ αποστάσεως .

Σίγουρα μπορούν να είναι οι μελλοντικοί ηγέτες στην Ασφαλιστική αγορά.

 

H ΓΕΝΙΑ X (Generation X)

Εργατικοί , δημιουργικοί φιλόδοξοι με πάθος για την ανεξαρτησία
Ενήλικες ηλικίας 36-50 ετών

Όσοι ανήκουν στη γενιά Χ έχουν όλα τα προσόντα ν’ αναλάβουν ηγετικές θέσεις μόλις αποσυρθούν από την ενεργό δράση οι Baby Boomers και σίγουρα οι οργανισμοί και οι εταιρίες θα καταφέρουν να αποφύγουν κενά ηγεσίας!

Η γενιά Χ έχει όλες τις γνώσεις και δεξιότητες να επικοινωνεί αποτελεσματικά και να χτίζει σχέσεις με τους Millennials και τους Baby Boomers, γεφυρώνοντας διαφορετικές νοοτροπίες, αλλά κυρίως δημιουργώντας μια νέα βιώσιμη κουλτούρα στον εργασιακό βίο. Έχοντας γνώσεις, πείρα και δεξιότητες, στρέφεται όλο και περισσότερο στον τομέα των χρηματοοικονομικών και ασφαλιστικών υπηρεσιών με στόχο να αξιοποιήσει τις ηγετικές ικανότητες, αντί απλώς να λαμβάνει οδηγίες και να εκτελεί οδηγίες.

Η γενιά Χ σταδιακά εγκαταλείπει το σίγουρο εργασιακό βίο και αναζητά την πρόκληση, κάνοντας βήματα προς την επιτυχία και το «Επιχειρείν».

 

BABY BOOMERS: Έμπειροι & Μέντορες

Η σοφία και η εμπειρία μαζί με την σταθερότητα είναι πλεονεκτήματα
Ενήλικες ηλικίες 51-69 ετών

Οι Baby Boomers ξεκίνησαν τον εργασιακό τους βίο έχοντας μια παραδοσιακή αρχή: «Μένουμε σταθεροί στο επαγγελματικό μονοπάτι που έχουμε χαράξει».

Πλησιάζοντας στην έξοδο έχουν αλλάξει θεώρηση των πραγμάτων και ενώ επιθυμούν την οικονομική σταθερότητα, επιδιώκουν καλύτερη ισορροπία μεταξύ προσωπικού και εργασιακού βίου.

Οι εκπρόσωποι αυτής της γενιάς ενδιαφέρονται για νέες προκλήσεις , εργάζονται σκληρά και αναλαμβάνουν ευθύνες.

Πιστεύουν στην παραδοσιακή δομή και ιεραρχία, σεβόμενοι τις επαγγελματικές αξίες.

Οι έμπειροι βετεράνοι των χρηματοοικονομικών και ασφαλιστικών υπηρεσιών διαθέτουν πλούτο γνώσεων κι έχουν την διάθεση να τις μοιραστούν με τις νεότερες γενιές.

Συμπερασματικά, η ισορροπία των γενεών τροφοδοτεί την καινοτομία σε έναν οργανισμό, ενώ σαν αποτέλεσμα η καινοτομία έρχεται με την ομαδική συνεργασία ατόμων διαφορετικών ηλικιών , φύλλων, ειδικά στον κλάδο των χρηματοοικονομικών και ασφαλιστικών υπηρεσιών.

 

 CORPORATE LIFE INSURANCE ADVISORS
ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟΥ

 

 

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΣΕ:

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter μας